Zweepslag:
veel mensen krijgen er tijdens het sporten last van, vaak omdat de spier niet helemaal bestand is tegen de eisen die we er tijdens het sporten opeens aan stellen. Het is een lastig ongemak dat een tijdje nodig heeft om te herstellen. Maar gelukkig heeft Eenblessure.nl makkelijke en praktische oplossingen om het ongemak te verminderen en het herstel te bevorderen.

“Regelmatig komen er mensen voorbij die last hebben van hun kuit, meestal na het sporten. Eigenlijk weet ik dan al wat er gebeurd is: omdat de spieren niet genoeg opgewarmd of gerekt waren, of omdat er ineens teveel van ze gevraagd werd, is de spier gaan scheuren. Dat gebeurt vaak na een plotselinge, explosieve krachtsinspanning. Denk bijvoorbeeld aan het aanzetten tot een sprint, of aan opspringen. Eerst is er alleen maar een tik: het voelt alsof je alleen maar een balletje tegen je kuit hebt gekregen. Maar daarna komt de pijn en ben je niet meer in staat om te lopen of af te zetten. Die scheuring in de kuitspier noemen we zweepslag, of ‘coup de fuet’. Het is een uiterst lastig ongemak waar je echt een fysiotherapeut bij nodig hebt. Maar in de tussentijd is het ook goed, om die gescheurde spier te ondersteunen. Want elke keer dat je hem weer gebruikt, kan het weer erger worden - en pas als je er last van hebt, besef je hoeveel je die spier gebruikt!”

Ondersteuning en warmte
“Natuurlijk moet je je tijdens de herstelperiode door een goede fysiotherapeut laten begeleiden, maar wij hebben Uriel in huis gehaald waarmee je ook het herstel van zweepslag kunt bevorderen, en het dagelijkse ongemak kunt verminderen. Zo is er een neopreenbandage die helpt bij het herstel. Zeker als je het gebruikt in combinatie met een hielcup, die je in je schoen draagt waardoor je een hakverhoging creëert die de spier extra ontlast.  Bijkomend voordeel is dat de neopreenbandage aan de binnenzijde bekleed is met badstof, wat de lichaamswarmte vasthoudt. Daardoor blijft het spierweefsel goed doorbloed, waardoor het sneller herstelt en beter voorbereid is op het maken van inspanningen. Ik raad klanten wel aan om de neopreenbandage ook na herstel te blijven gebruiken, want doordat het de kuitspier ondersteunt en verwarmt, wordt de kans op een terugkeer van spierscheuring een stuk kleiner.”

Voetbalblessures
Natuurlijk is de kuitspier niet de enige spier in ons lichaam die last kan hebben van een scheurtje: “Ook aan het bovenbeen zien we dit soort blessures vaak, vooral bij voetballers. Denk aan de achterkant van het bovenbeen - de hamstrings -, de binnenkant van het bovenbeen - de adductoren- en de voorzijde van het bovenbeen - de quadriceps. De KNVB heeft een speciaal oefenprogramma ontwikkeld voor voetballers met dit soort blessures. Maar ook hier helpt een neopreenbandage, door het herstel te bevorderen én door de kans op terugkeer van de blessure drastisch te verkleinen. Uriel heeft daartoe deze speciale neopreenbandage voor het bovenbeen ontwikkeld, die ik in de winkel heb staan.” 

“Maar Uriel helpt niet alleen bij zweepslag: we hebben nog veel meer handige en praktische hulpmiddelen bij allerlei lichamelijk ongemak. Neem snel een kijkje op onze webshop.

Zweepslag