'Ik loop nooit meer zonder'

Bij hardlopers zijn compressiekousen al langer bekend, maar ook steeds meer wandelaars gebruiken de kousen. Onder meer bij de 80’ van de Langstraat zie je de laatste jaren meer deelnemers met compressiekousen.

Viervoudig deelnemer van de 80’ van de Langstraat Inge (26 jaar) deelt haar persoonlijke ervaring over de compressiekousen van Uriel. ‘Voorheen had ik na een lange oefentocht last van vermoeide benen en spierpijn de volgende dag. Ik moest echt mijn tochten plannen zodat ik niet s ’avonds op bijvoorbeeld een feestje niet meer op mijn benen kon staan. Sinds ik de compressiekousen van Uriel draag ervaar ik minder snel vermoeidheid. Ik loop nooit meer zonder’.

Compressiekousen stimuleren de bloedcirculatie in je benen en zorgen er voor dat er tijdens het wandelen meer zuurstof naar je beenspieren gaat. De hoogste druk wordt gegeven bij de enkels en van daaruit wordt de druk geleidelijk minder tot aan je bovenbeen. Hierdoor wordt het bloed naar boven ‘geduwd’ en is er een optimale bloedcirculatie.

Inge bekent: ‘Ik draag ze zelfs als ik niet wandel, voor mijn herstel’. Na een sportieve activiteit maakt je lichaam lactaat aan (beter bekend als de verzuring). Deze stof splits zich en wordt verwerkt door ons lichaam. Hoe beter de doorbloeding hoe sneller de verwerking en dus de herstelperiode. Door de directe steun die de kousen aan je onderbenen geven, heb je bovendien minder kans op blessures als scheenbeen- en achillespeesklachten.