Meer dan 300 verkooppunten in NederlandBoven € 50,- gratis verzendingOp werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huisOrthopedische hulpmiddelen op maat

Meer dan 300 verkooppunten in Nederland Boven € 50,- gratis verzendingOp werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huisOrthopedische hulpmiddelen op maat

Kniebrace

Er zijn verschillende gradaties in de kniebandages. Als eerste zijn er de knee sleeves, deze zijn ideaal voor de lichte knieklachten, de bandage biedt lichte compressie en zorgt voor wat extra warmte. Vervolgens zijn er nog kniebandages met een gat bij de knieschijf gemaakt van wat steviger materiaal, deze is geschikt voor de wat zwaardere klachten aan de knieschijf. Door het open gat bij de knieschijf en de druk die de siliconen ring uitoefent rondom de knieschijf zorgt ervoor de deze goed spoort in het gewricht. Als laatste zijn er ook nog kniebandages met scharnieren aan de zijkant, deze zijn vooral bedoeld voor de zwaarste knieblessure zoals bijvoorbeeld een gescheurde kruisband.

Voor de juiste maat opname zorgt u dat de knie niet over strekt is, zorg dus dat de knie licht gebogen en uit de strekking is. Neem vervolgens het midden van de knieschijf en meet de omtrek van de knie door de knieplooi. Bij de kniebandages wordt een onderscheid gemaakt in verschillende materialen en stevigheid. De beige en witte ‘support’ bandages zijn gemaakt van elastisch polyester en bieden een lichte vorm van ondersteuning. De zwarte ‘active’ bandages zijn gemaakt van elastisch neopreen met een speciale materiaal bedekking aan beide kanten, gecombineerd met elastische, ademende Spacer stof. De ‘thermo’ variant is gemaakt van neopreen badstof materiaal en deze houdt extra warmte vast. Het ‘thermo’ en ‘active’ materiaal is van een gemiddelde stevigheid.

Uiteraard is de keuze voor type en maat van de bandage of brace naar eigen voorkeur, het gegeven advies op de website kan gebruikt worden als leidraad. Zorg er ten alle tijden voor dat uw eigen gevoel en eventueel advies van uw eigen fysiotherapeut/arts leidend is.

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Mövibrace Kniebandage

  Vanaf € 11,95
 2. Knieband lang

  Vanaf € 13,95
 3. Kniebrace

  Vanaf € 47,95
 4. Kniebrace met baleinen

  Vanaf € 69,95
 5. Kniebrace met baleinen

  Vanaf € 44,50
 6. Knieband

  Vanaf € 11,95
 7. Knieband

  Vanaf € 11,95
 8. Knieband

  Vanaf € 11,95
 9. Kniebrace

  € 39,95
 10. Patella band

  € 23,95
per pagina
© 2021 Eenblessure.nl - Alle prijzen zijn inclusief BTW